Home arrow Onderhoud en producten
Onderhoud PDF Afdrukken E-mail

Zoals bij vrijwel alle natuurproducten is het van belang dat u uw vloer goed en zorgvuldig onderhoud. Zo blijft u jaren lang plezier houden van de charme van het hout.

                                     

Het onderhoud bij een laminaatvloer is vrij eenvoudig. Voor het dagelijkse onderhoud voldoet een (droge) vloerwisser of stofzuigen. Voor de grotere schoonmaak kunt u met een goed uitgewrongen dweil en speciaal voor laminaatvloeren ontwikkelde reiniger, klamvochtig dweilen.

Het onderhoud van een houten vloer is wat moeilijker en hiervoor kan men zich het beste laten adviseren door uw parketspecialist om te kijken wat bij uw vloer het beste gebruikt kan worden. Zo zijn er voor de verschillende afwerkingstechnieken ook verschillende onderhoudsproducten. Zo moet een met olie/ hardwaxolie afgewerkte vloer anders onderhouden worden, dan een met lak afgewerkte vloer. En zo heeft ieder merk vaak weer een speciaal onderhoudsproduct dat het beste bij die afwerking gebruikt kan worden. In ieder geval volstaat voor het dagelijkse onderhoud ook weer een (droge) vloerwisser of stofzuigen. En voor de grotere schoonmaak zijn er verschillende reinigers, afhankelijk van de afwerking van uw vloer om klamvochtig mee te dweilen. Een tot twee maal per jaar moet er intensief onderhoud aan uw vloer verricht worden. Zo zijn er tegenwoordig diverse verschillende merken en producten in de verkoop die zeer makkelijk in onderhoud zijn en waar u de vloer dus vrij snel mee kunt opfrissen en een nieuwe beschermlaag kunt opzetten.

                       

 
© 2020 Peters Parket Service
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.